Varmepumper

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et varmeanlæg, som optager varmeenergi fra sine omgivelserne. En varmepumpe kan være et godt alternativ til når elregningen er tårnhøj efter en lang og kold vinter, da en varmepumpe er et langt billigere alternativ. Dette er en af grundende til, at mange danskere vælger at udskifte deres nuværende varmesystem ud med en varmepumpe.

En varmepumpe arbejder på samme måde som dit køleskab. Processen er bare vendt om. Dit køleskab laver den varme luft om til kold luft, hvorimod varmepumpen laver den kolde luft om til varm luft. Der findes forskellige varianter af varmepumper, som vi vil komme ind på senere i blogindlægget.

Hvilke type varmepumper findes der?

Der findes forskellige typer varmepumper, som hver især skaber varme på deres egne måde. Det kan variere fra hus til hus, hvilken varmepumpe som passer bedst til dig. Vi har herunder samlet et overblik over, hvordan hver varmepumpe virker.

Luft til luft varmepumpen er den mest anvendte varmepumpe i de danske hjem. Ved denne varmepumpe udvindes der varme fra luften. En luft til luft varmepumpe kan variere meget i prisen, og kan svinge fra 3000-20.000 kr. alt efter kvalitet.

Luft til vand varmepumpen minder meget om luft til luft varmepumpen. I stedet for, at pumpe varmen direkte ind i huset, så kommer varmen igennem et avanceret udveklingssystem, som både kan forbindes med radiatorer, vandet i vandhanen osv., og så skabes der på den måde varme.

Jord til vand varmepumpen kan ligesom luft til vand aflevere varmen til forbrugerne i huset. Denne varmepumpe trækker dog varmen op fra jorden. Det sker igennem et slangesystem, som er lagt ned i haven. Prisen på denne form for varmepumpe kan ligge fra 50.000-150.000, hvilket den også ligger på for luft til vand varmepumpen.

Få hjælp med din varmepumpe i dag

Går du og drømmer om, at få sænket dine skyhøje elregninger? Så kan en varmepumpe være en god løsning til dig. Det kan være klogt, at få professionel hjælp med bestilling og opsætning af varmepumpen, så det sikres at alt udføres korrekt.

Inspiration