Der er ingen fast pris på en totalrenovering af et hus, da prisen afhænger ritig meget af hvor meget der skal renoveres. Hvilke materialer skal renovers? hvor mange rum? osv. Men en gennemsnitspris man kan kigge på er omkring 8.000 til 10.000 kroner per kvadratmeter der skal totalrenoveres. Ved de rigtig store projekter kan en pris komme helt op over 15.000 kroner per kvadratmeter, afhængig af det omfang der skal renoveres. Hvorimod et mindre renoveringsprojekt kan komme helt ned på 4.500 kroner per kvadratmeter for en overfladerenovering. Den gode ting ved disse estimerede priser er at det omfatter alt ved renoveringsprojektet. Materialer, håndværker osv.

Kan det betale sig at renovere sin bolig?

Mange der vælger at renovere boligen tænker også over om værdien af deres bolig vil stige af det. For eksempel hvis jeg renoverer for 500.000 kroner. Vil det så betyder at mit hus værdi vil stige med 500.000 kroner?

Der er intet konkret svar her, men det er en god ting at være opmærksom på. Vi har lavet en liste over ting der kan være med til at påvirke om det kan betale sig at renovere din bolig.

  • Din stil påvirker om det kan betale sig: Valget af stil – farver, materialer er vigtige at kigge på, da det kommer an på hvad køberen er interesseret i. hvis du for eksempel vælger nogle ukontroversielle farver eller materialer, som ikke mange er interesseret i, så kan det være svært at få den solgt senere.
  • Få 3 tilbud fra forskellige entreprenører, så du ved hvad en god pris er. Hvis du får en al for dyr entreprenør, så kan det nok ikke betale sig at renovere ved at få sine penge igen ved et salg.
  • Spørg din entreprenør om han kan skaffe dig gode priser på materialer som fliser, parket og inventar samt køkken- og badeværelsesmøbler. – meget at spare her. En anden måde at spare på og finde gode priser er, hvis du bestiller direkte fra leverandøren.
 
Find ud af meget mere om totalrenovering