Gode råd til din hjemmerenovering

Vi ved hvor kompliceret det kan være at foretage en hjemmerenovering. Hvis du ikke har erfaring med det tidligere, vil det være en klar fordel at få hjælp og rådgivning fra en fagmand. Måske er du ikke sikker på hvad der præcis skal foretages? Vi har samlet nogle gode råd til dig der står og skal renovere dit hjem. Læs videre og bliv klogere på din hjemmerenovering.

Den rigtige energioptimering

Inden du kaster dig ud i de helt store energioptimeringer, er det vigtigt at få en energirådgiver til at gennemgå huset. Det er nemlig vidt forskelligt fra hus til hus, hvilke energioptimeringer der bedst kan betale sig. 

Ofte vil man kunne komme langt med mindre forbedringer, og det der i de fleste tilfælde vil give mest, er isolering af loft og tag eller udskiftning af vinduer. Hvis huset er varmet op med gas, kan der også være store besparelser på den lange bane, ved at skifte til fx el- eller fjernvarme.

Lysindfaldet spiller en rolle

Mange ældre huse (især parcelhuse) lider af manglende lysindfald. I nogle tilfælde kan man til en vis grad male sig ud af det, men andre gange er der behov for andre metoder. Med større vinduer, kan du skabe et langt bedre lysindfald, og få rummet til at virke større, end det reelt set er. Du kan også få etableret ovenlysvinduer, der i lavtloftede rum, skaber en helt anderledes rumfornemmelse. 

Hvis der er en overdækket terrasse eller carport, kan det i mange tilfælde hæmme lyset i at komme ind i boligen. Du bør derfor overveje om den overdækkede terrasse eller udestue helt bør fjernes. 

Bevar stilen i huset

Vælger du at totalrenovere store dele af et ældre hus, bliver du måske fristet til at ændre stilen helt. Her er det dog vigtigt at huske, at bevare den oprindelige stil i huset. Mange ældre huse har en charme, som man ikke får i helt nybyggede huse. Denne charme bør bevares, så de nyrenoverede løsninger matcher husets oprindelige stil. 

Du kan f.eks. friske mange af træsorterne op ved at slibe eller oliebehandle  dem. Måske er der nogle gamle klinker i huset, der måske kan bruges på badeværelset. Uanset hvad, er det vigtigt at du overvejer stilen nøje, så autenticiteten i huset bevares.

Hvis du er i tvivl om hvilken løsning der passer til dit hus, så anbefaler vi at du får rådgivning fra en fagkyndig. Bor du i København, kan en tømrer i Valby hjælpe med at komme i mål med dit projekt.