Få inspiration til din have

Velkommen til Bolig-24s haveunivers! Her finder du mange bud på inspiration til din have, uanset årstiden eller størrelsen på din have.

Træer og planter til haven

Du kan give din have et løft, hvis du planter flere forskellige træer og planter. Hvis du har en lille have, er det ideelt med mindre frugttræer, som fx æbletræer, pæretræer, blommetræer og kirsebærtræer. De får smukke blomster og giver lækker frugt, som hele familien kan få gavn af. Hvis du har en stor have, kan du overveje om du skal inddele haven i forskellige sektioner, som fx hyggekroger, terrasse, køkkenhave eller højbede. Du kan med fordel bruge træer, hækplanter eller hegne, som vægge imellem sektionerne.   
 
Du kan også vælge at have planter og blomster i krukker. Men husk på, at vælge krukker der er hårdtbrændte, hvis de skal opbevares udendørs hele året.  
græs

Drømmer du om en græsplæne uden mos?

Måske er du på udkig efter et Quick-fix, til hvordan du nemt og hurtigt fjerner mos i græsplanen. Desværre findes der dog ingen smutveje til at komme af med mos igen. Hvis du vil have en sund og fin græsplæne, er det vigtigt at du får fjernet mosset. Ved at kontinuerligt klippe, gøde, vertikalskære og efterså plænen, mindsker mossets betingelser for vækst. Det nemmeste tidspunkt for at bekæmpe mosset, er i foråret mellem marts og april. Når du fjerner mosset i foråret, vokser græsset straks, der hvor du fjerner mosset. Inden du går igang med at fjerne mosset, kan det være en fordel at undersøge hvad grunden til/hvorfor der er mos er i din græsplæne.

Guide: Sådan giver du din have et løft

Kig med for at se, hvordan du kan skabe en hyggelig have.

Havetips: Slip fri for mos i græsplænen

Der er flere metoder, du kan bruge til at mindske eller helt undgå mos i din græsplæne på. Vi guider dig til, hvordan du fjerner mos og får en sund og fin græsplan.

Drivhus og orangeri

Vi giver dig tips og idéer til hvordan du kan komme godt igang med dit drivhus.