Fuger

Læs om fugning og udskiftning af fuger i boligen 

Fuger i boligen

Fuger kommer i mange former og steder i boligen. Fuger kan laves med et væld af forskellige fugematerialer. Der er mørtelfuger i de udvendige murer på murstenshuse, fuger i badeværelset, fuger omkring lister og fuger i vinduer. Fuger bruges både som finish for at give et pænere udtryk, men nogen typer af fuger er også vigtige for funktionalitet og skadesforebyggelse.

For at lave flotte fuger er det vigtigt med den rette fugeteknik og det rigtige værktøj. Man skal også være opmærksom på at bruge det rigtige fugemateriale og den rette mængde. Gamle fuger kan blive utætte eller bare grimme og slidte at se på. I så fald kan man blive nødt til at udskifte fugerne. Gamle fuger kan fjernes med en hobbykniv, alternativt kan man bruge en fugefjerner, hvilket er lidt lettere.

Når man skifter fuger i badeværelset, er det vigtigt at huske at bruge et fugemateriale der kan tåle vand og fugt. I badeværelset ville det give mening at bruge en silikonefuge, da den kan holde til badeværelsets miljø. Du bør også bruge fugeforsegler der beskytter dine fuger mod kalk.

Den kan også være en god ide at skifte fugerne på dine vinduer. Nye fuger ser både pænere ud og forlænger samtidig levetiden på dit vindue. Du kan bruge silikonemasse til vinduets bundfuge, hvor du bør bruge mørtelfuge rundt om resten af vinduespartiet.

Kan man selv fuge?

Man kan sagtens selv lave og udskifte sine fuger. Det kræver bare det rette værktøj og korrekte materialer. Du kan også finde en masse guides online, hvis du har brug for hjælp. Vi anbefaler dog at få hjælp fra en professionel håndværker, for de flotteste og mest holdbare resultater. Du kan for eksempel få en fugemand eller et professionelt fugefirma til at stå for dit fugearbejde.

Et fugefirma kan hjælpe dig med forskellige former for fugeopgaver:

  • Fugning af døre og vinduer
  • Fugning af badeværelse og vådrum
  • Fugning af køkken
  • Fugning af gulve

Et fugefirma kan både sætte helt nye fuger i eller skifte dine nuværende gamle fuger ud. Fugefirmaer løser mindre såvel som større opgaver og kan også hyres ind på større renoverings eller byggeprojekter.