Få opfrisket rummene

Når man har boet i et hus eller lejlighed længe nok, kan det for nogle blive lidt kedeligt at se på i længden.
Det er selvfølgelig meget individuelt, men en gang i mellem kan man med fordel opfriske en eller flere dele af rummet.

Omroker møblerne

Mange har sikkert gjort det før, da man var mindre og havde sit eget værelse. Men det kan faktisk stadig gøre en stor forskel at flytte rundt på hvor møblerne er placeret. Hvis ikke du allerede nu har afprøvet det, kan det give god mening, for at få opfrisket et af rummene.
Men det kan være svært at komme i gang. Først ville det anbefales at få rydde op og “af vejen”. Altså gør rummet klar til at rykke rundt, få nips andre ting der står fremme ned i skabe og skuffer, eller midlertidigt ind i et andet rum. Herefter har du et bedre overblik og kan forsøge at rykke senegen eller sofaen over til den anden væg. 
christian-mackie-cc0Gg3BegjE-unsplash

Få ompolstret eller malet dine møbler

Det kan også give et helt nyt udtryk og frisket et af dine rum, at give det en ny farve eller mønster. Du kan enten vælge den moderne stil med at male blot en væg i en anden spændende farve. Dette er i mange tilfælde mest praktisk med en ende væg eller at udforme en stor firkant på en større væg og så udsmykke med billeder. 
Du kan også give stole, lamper, køkkenlåger eller andet en ny farve med sprøjtemaling. Sprøjtemaling af køkkenlåger, kan enten være md til at få køkkenet til at fremstå som helt nyt, men du kan også vælge en ny mere spændende farve. Der er uendeligt mange muligheder.

Og det bedste er at du i mange tilfælde kan gøre det selv, og komme frem til et flot resultat. Skal du ompolstre møbler, kan det dog svære smart at benytte en professionel. Der findes også sprøjtemalere der kan give dig et unik og fejlfrit resultat, hvis du vil sprøjtemale møbler.

Udsmyk rummets vægge og overflade

Det kan gøre et rum meget tomt, hvis ikke der er noget på væggene. Det kan også få et rum til at se meget tætpakket eller proppet ud, når alt nips og udsmykning på fra midten og ned horisontalt.
Derfor kan du med fordel bruge billeder, malerier, en spændende farve eller lignende på væggene. Du kan også hænge hylder op. De fås jo både i mere avancerede versioner af fx net, men den simple slags kan også gøre en stor forskel.
Alternativt kan du købe nye planter og potter til de mere bare, større overflader. De giver et naturligt og grønt spil i rummet. Og så er det godt for indeklimaet. 
beazy-60SnthS09Ao-unsplash

Rengøring

Rengøring
Et opfrisket rum kan give en fornyet energi og følelse af velvære i dit hjem. Ved at male, ændre belysningen, tilføje nye møbler eller dekorere på andre måder kan du opgradere et rum og gøre det mere indbydende og funktionelt.