Anlægsgartner

Hvad laver en anlægsgartner?

Når du skal have udført arbejde i din have eller have anlagt ny have i forbindelse med nybyggeri, skal du have fat i en anlægsgartner.

En anlægsgartner kan oftest varetage en bred vifte af opgaver, som anlægsopgaver, beplantning, beskæring, brolægning med videre. Anlægsgartnere gør sig typisk både i de grønne opgaver såvel som i hårde belægninger, som asfalt og fliser.

Mange anlægsgartnere arbejder sammen med havearkitekter, eller kan selv stå for at indrette haver og grønne arealer, så de står skarpt og flot. Anlægsgartnere er ligeledes kyndige i at indrette haver med tanke for de praktiske brugsaspekter, ud fra dine ønsker.

Anlægsgartner til indkørsler og terrasser

De fleste anlægsgartnere gør sig som sagt ofte også i hårde belægninger. Så hvis du skal have lagt en ny indkørsel eller fliseterrasse, kan du med fordel hive fat i en anlægsgartner. Indkørsler og fliseterrasser kan være svære at lægge selv, fordi det kræver et ordentligt bearbejdet underlag. Det er yderst vigtigt at underlaget er jævnt og plant, så man undgår forskubninger af belægningen og eventuelt knækkede fliser.

Derfor bær du altid få en professionel anlægsgartner til at lægge din fliseterrasse, så du sikrer dig et holdbart og ikke mindst flot resultat. Anlægsgartneren har styr på at vælge de rigtige materialer til opgaven, så du blot kan læne dig tilbage og nyde resultatet.

Haveanlæg: anlægsgartnerens hjemmebane

Haveanlæg omfatter alt fra rettelser, tilpasninger og nyanlæg af havemiljøer og grønne arealer. Anlægsgartneren kan stå for etablering af bede og kantsten, plantning af buske, hække og træer og anlæg af græsplæner.

Anlægsgartnere arbejder sammen med havearkitekter og hortonomer, og kan hjælpe dig med at designe din drømmehave med udgangspunkt i dine ønsker og behov. Men måske du allerede er nogenlunde tilfreds med din have og den blot mangler en opfriskning? Her er anlægsgartneren også behjælpelig, og kan hjælpe dig med pasning og renovering af din have.

Ser græsplænen trist ud? Tag fat i en anlægsgartner!

Græsplænen er en vigtig del af enhver have. Der findes næppe noget flottere end en grøn, kraftig og frodig græsplæne, men det kan være notorisk svært at opnå. En anlægsgartner ved lige hvad der skal til for at opnå en flot græsplæne, hvordan den skal gødes, passes og repareres.

Hvis du er utålmodig og eventuelt har bygget nyt, kan rullegræs være en god løsning. Med rullegræs får du den perfekte græsplæne, uden ventetiden. Hvis du skal have lagt rullegræs, vil det være oplagt at tage fat i en anlægsgartner.